Preparació per a la maternitat

A Fisiogim preparem per a la maternitat amb un curs teòric i pràctic.

El pare i la mare reben la màxima informació sobre el canvis que es produeixen durant l’embaràs i el posterior moment del part. Sobre què son i com es produeixen les contraccions uterines, la dilatació, el trencament de la bossa i el naixement. Quins exercicis ajuden a dilatar o quina és la millor posició durant el part per facilitar el moment del naixement.
A les classes pràctiques es treballa la consciència corporal i muscular, la higiene postural, el moviment de la pelvis i la respiració en les diferents fases del part: dilatació, expulsiu i naixement. Tot plegat ajuda a reduir els dolors lumbars que apareixen durant l’embaràs, a enfortir la musculatura que farà que el moment del part sigui menys traumàtic i aprendre a relaxar-se mitjançant la respiració.

També es parla sobre les mides higièniques post part de la mare i del nadó i dels beneficis de la lactància materna.

Gràcies a una bona preparació a la maternitat podrem evitar en molts casos intervencions mèdiques traumàtiques com cesàries, fòrceps, episiotomia, etc, tant normalitzades en l’àmbit ginecológic actual.
Així aconseguirem reduir les pors dels pares davant d’aquest moment tant meravellós i gaudirem d’un dels moments més importants i emocionants de les seves vides.