PREPARACIÓ DEL PERINÉ AL PART

PREPARACIÓ DEL PERINÉ AL PART

Sabies que si et cuides durant l’embaràs i prepares bé el teu sòl pelvià, disminueix molt la probabilitat de patir estrips o episiotomia?

Si busquem la definició d’episiotomia, ens diu que és un tall quirúrgic a la zona perineal, habitualment transversal, incloent-hi pell, múscul i mucosa vaginal amb la finalitat d’ampliar el canal de part i “disminuir” el temps d’expulsiu._-EPISIOTOMIA

Tot i així, estudis científics recents, han demostrat que això no és així. L’episiotomia no només no disminueix el temps d’expulsiu, si no que provoca lesió de la musculatura del sòl pelvià i augmenta l’afectació del mateix.

L’OMS, l’indica en un 20% de tots els parts vaginals (patiment materno-fetal o part instrumentat) però en el nostre país es practica gairebé en un 50%. (en un 80% no fa més de 15 anys)  

Hi ha prou evidència científica que dóna suport a l’ús restrictiu d’aquesta incisió.
Les lesions perineals debiliten el to muscular i poden provocar disfuncions. Les més habituals són: disparèunia (dolor en les relacions sexuals), incontinència urinària i la incontinència anal, dolor pèlvic crònic i predisposició a patir prolapses urogenitals.

Què pots fer per evitar l’episiotomia i  un part traumàtic? Fisioteràpia!

La Fisioteràpia prenatal t’ajudarà a:
• Tenir llibertat en la mobilitat de la columna i la pelvis, indispensable pel moment del part.

Expectant Family --- Image by © Stuart Westmorland/Corbis
• El massatge perineal i l’Epi-no (globus d’entrenament perineal), prepararan els teus músculs perineals.

EPINO
• Tenir coneixements biomecànics del teu cos per afavorir el procés de dilatació i minvar la por a allò que és desconegut i al dolor.embarazada consulta

 

 

 

Et proposem classes individuals que s’adaptin a les teves necessitats i horaris. El període ideal per començar a preparar el teu sòl pelvià, està entre la setmana 14 i 20 de gestació. No seran necessàries més de 4 sessions repartides fins a la setmana 36.

Pots consultar més informació i preus aquí. Si tens dubtes o vols demanar hora pots trucar al 933681568 o al 606351804.

Anna Ponce, espcialista en sòl pelvià.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.